جت پرینتر

جت پرینتر

جت پرینتر که معادل لاتین آن inkjet printer نام دارد، به‌نوعی چاپ‌کننده گفته می‌شود که در صنایع و خطوط کارخانه‌ها، استفاده‌های مختلفی از آن می‌شود. این دستگاه با نام‌های دیگری نیز مانند تاریخ‌زن، کد زن، بارکد زن، چاپگر صنعتی و یا چاپگر غیرتماسی شناخته می‌شود. اگر قصد آشنایی با کاربردهای مختلف این دستگاه و انواع مختلف آن را دارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

جت پرینتر چیست؟

از جمله دستگاه‌هایی که در صنعت چاپ و بسته‌بندی، کاربرد مهمی داشته و مورداستفاده زیادی قرار می‌گیرد، جت پرینتر است. این دستگاه با قابلیت چاپ حرارتی خود، می‌تواند در مدت‌زمان کوتاهی انواع نوشته و مشخصات بسته‌بندی کالاها را روی سطوح مختلف چاپ کند. کاربرد این دستگاه به‌قدری بالاست که امروزه تمامی کارخانه‌ها و تولیدی‌های مختلف، برای چاپ درج اطلاعات کالا و مشخصات ضروری بسته‌بندی محصولات، از این دستگاه استفاده می‌کنند.

دریافت تصاویر و مشخصاتی که روی بسته‌بندی کالاها باید درج شوند، با اتصال بی‌سیم و یا با استفاده از کابل توسط کامپیوتر به این دستگاه منتقل شده و توسط جوهر تعبیه شده در آن، روی سطح موردنظر چاپ می‌شود. بسته‌بندی انواع مواد غذایی، محصولات بهداشتی و آرایشی، صنایع لوله‌سازی، صنایع دارویی، کشاورزی و… از جمله بخش‌هایی هستند که برای چاپ اطلاعاتی مانند تاریخ تولید و انقضای محصول، قیمت، بارکدهای لازم و یا لوگو روی محصولات، از این دستگاه استفاده می‌کنند.

چاپگر صنعتی

انواع مختلف چاپگر صنعتی

این دستگاه، دارای انواع مختلفی بوده که به دو دسته اصلی دستی یا پرتابل و صنعتی تقسیم‌بندی می‌شوند. این دسته‌بندی باتوجه‌به نحوه ساخت و ویژگی‌های هر دستگاه مشخص شده است که هر نوع، مناسب برای بخش‌های مختلفی خواهد بود. اگر قصد خرید انواع جت پرینتر دستی و یا صنعتی را دارید، می‌توانید با کارشناسان و مشاورین فروشگاه اینترنتی کارا ماشین در ارتباط باشید. در ادامه این بخش به معرفی کامل انواع این دستگاه می‌پردازیم.

چاپگر صنعتی دستی

جت پرینتر دستی یا پرتابل یکی از انواع این دستگاه‌ها است که از طراحی کوچک و سبکی برخوردار بوده و قابلیت حمل را نیز دارد. این دستگاه به‌طورکلی در تیراژهای پایین تولید و مورداستفاده قرار می‌گیرد و کاربرد آن در درج اطلاعات ضروری مانند تاریخ تولید، تاریخ انقضا، سری ساخت محصول، قیمت و… است.

این دستگاه بیشتر مناسب کارخانه‌هایی است که حجم محصولات تولیدی بالایی دارند. امکان انتقال کالاهایی با حجم و اندازه بزرگ مانند کارتن‌ها، گالن‌های مختلف و یا انواع بشکه روی نوار نقاله وجود ندارد؛ به همین دلیل برای چاپ مشخصات و اطلاعات روی این نوع کالاها، از نوع دستی یا پرتابل این محصول استفاده می‌شود. در این نوع کارخانه‌ها، کارکنان بخش چاپ با قرار دادن دستگاه روی بخش موردنظر و فشردن دکمه آن، عملیات چاپ و درج مشخصات محصول را انجام می‌دهند.

جت پرینتر صنعتی

دسته دیگری از این محصول، جت پرینتر صنعتی نام داشته و به دلیل داشتن سنسور و همچنین عملکرد اتوماتیک، در کارخانه‌های بزرگی که تیراژ محصولات تولید شده آن‌ها بسیار بالا است، مورداستفاده قرار می‌گیرد. محصولات و کالاهای تولید شده با قرار گرفتن روی نوار نقاله در معرض این دستگاه قرار گرفته و در سرعت بالایی، چاپ مشخصات و اطلاعات لازم محصول روی بسته‌بندی آن‌ها انجام می‌شود.

کاربردها و موارد استفاده از چاپگر صنعتی

همان‌طور که گفته شد، استفاده از inkjet printer کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد. این دستگاه باتوجه‌به اینکه در انواع مختلفی طراحی شده است، در بخش‌های مختلف پزشکی و دارویی، آرایشی و بهداشتی، خودروسازی، غذایی و… مورداستفاده قرار می‌گیرد. در این بخش به معرفی کاربردهای این محصول در صنایع مختلف می‌پردازیم.

کاربرد چاپگر صنعتی در صنایع لوله‌سازی

یکی از اصلی‌ترین کاربردهای این دستگاه، چاپ مشخصات و اطلاعات مختلف روی لوله‌ها است. در صنایع لوله‌سازی، بخش مهمی از اطلاعات روی لوله‌ها درج شده که این کار با استفاده از انواع مختلف جت پرینتر انجام می‌شود. لوله‌های پی‌وی‌سی، رایزر، پلیکا، برقی، پوش فیت و… از انواع محصولاتی هستند که چاپ اطلاعات روی آنها با استفاده از این دستگاه صورت می‌گیرد.

کاربرد چاپگر صنعتی در صنایع غذایی

توجه به توضیحات و اطلاعات درج شده روی محصولات غذایی، یکی از اولین اقدامات مردم هنگام خرید آن‌ها است؛ به همین دلیل نیز چاپ صحیح و واضح مشخصاتی مانند تاریخ تولید و انقضا روی آن‌ها، اهمیت بالایی دارد. درج اطلاعات لازم در این بخش، یکی از مهم‌ترین کاربردهای این دستگاه به شمار می‌رود. انواع فراورده‌های گوشتی، قوطی‌های کنسرو، لبنیات، نوشیدنی‌های مختلف، نان، غلات، تخم‌مرغ و… از جمله محصولاتی در این بخش هستند که عملیات چاپ روی آن‌ها توسط جت پرینتر صورت می‌گیرد.

محصولات مشابه : برچسب زن

کاربرد کدزن در صنعت خودروسازی

چاپ مشخصات و اطلاعات قطعات ساخته شده در صنایع خودروسازی، از دیگر کاربردهای این دستگاه است. به دلیل تیره بودن اکثر قطعات خودرو مانند لاستیک و… امکان چاپ با استفاده از جوهر سیاه در بسیاری از موارد وجود نخواهد داشت؛ به همین دلیل نیز استفاده از بارکد زن و یا چاپگرهای صنعتی که قابلیت چاپ با رنگ سفید را دارند، در این بخش بسیار بالا است.

کاربرد چاپگر صنعتی در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی

نحوه تشخیص محصولات دارویی، آرایشی و بهداشتی اصل از تقلبی، با استفاده از بارکد و یا سری ساختی که روی بسته‌بندی آنها درج می‌شود امکان‌پذیر است. درج این اطلاعات روی بسته‌بندی این محصولات نیز از دیگر کاربردهای جت پرینتر است. با استفاده از این دستگاه در بخش، می‌توان از اطلاعات مهمی مانند سری ساخت، بارکد محصول، تاریخ تولید و تاریخ انقضای آن مطلع شد.

آشنایی با قطعات اصلی چاپگر صنعتی

قطعات چاپگرهای صنعتی و یا دستی با یکدیگر متفاوت بوده و هرکدام ساختار جداگانه خود را دارند؛ بااین‌حال چهار بخش اصلی در تمامی این دستگاه‌ها یکسان بوده که شامل برد اصلی، هد دستگاه، مدار جوهررسانی و سنسور یا چشم الکترونیک می‌شود. برد اصلی مهم‌ترین قطعه این دستگاه محسوب می‌شود که کنترل عملیات چاپ را بر عهده دارد.

قسمت دیگر این دستگاه که با نام هد شناخته می‌شود، اطلاعات چاپ را از برد اصلی گرفته و آن را با بخش پرتاب جوهر هماهنگ می‌سازد. بخش بعدی مربوط به مدار جوهررسانی دستگاه است. این بخش وظیفه انتقال جوهر چاپ به هد دستگاه را دارد و شامل بخش‌هایی مانند شلنگ‌های حاوی جوهر، فیلتر تسویه، مخزن حلال و مخزن جوهر می‌شود. قطعه اصلی دیگر این محصول نیز چشم الکترونیک یا همان سنسور (در چاپگرهای صنعتی) بوده که محل چاپ اطلاعات روی محصول را شناسایی می‌کند.

ویژگی‌ها و مزایای استفاده از جت پرینتر در صنایع مختلف

همان‌طور که گفته شد، این دستگاه به دلیل مزایای مختلفی که دارد در بخش‌های مختلف صنعتی و تولیدی مورداستفاده قرار می‌گیرد؛ اما مزایای استفاده از این دستگاه چیست؟ در این بخش به بررسی مزایای دستگاه جت پرینتر می‌پردازیم.

یکی از بهترین مزیت‌های استفاده از این دستگاه، امکان به‌کارگیری انواع جوهرهای مختلف در آن است. این ویژگی باعث می‌شود که این چاپگرها، قابلیت درج اطلاعات روی انواع سطوح را داشته باشند. همچنین انجام این عملیات چاپ، در فونت‌ها و زبان‌های مختلف امکان‌پذیر است.

از دیگر ویژگی‌های این محصول می‌توان قابلیت اتصال آن به کامپیوتر را نام برد. این دستگاه به دو صورت بی‌سیم و یا با استفاده از کابل، امکان اتصال به کامپیوتر را داشته که می‌توان انواع طرح و نوشته‌ها را از این طریق، روی بسته‌بندی محصولات چاپ کرد.

سایر ویژگی‌های مثبت این محصول شامل هزینه پایین چاپ در آن‌ها، قابلیت چاپ به دو شکل میله‌ای و دو بعدی، عدم نیاز به تعویض هد دستگاه و همچنین نگهداری ساده آن‌ها است. درصورتی‌که قصد آشنایی با ویژگی‌های مختلف انواع برندهای این دستگاه را دارید، می‌توانید با کارشناسان کارا ماشین ارتباط برقرار کنید.

عوامل تأثیرگذار در قیمت جت پرینتر

انواع جت پرینتر در قیمت‌های مختلفی عرضه می‌شود. این تفاوت قیمت بستگی به برخی ویژگی‌های این دستگاه دارد که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

اولین عامل تفاوت قیمت در این دستگاه، نوع دستی یا صنعتی بودن آن‌ها است. چاپگرهای صنعتی معمولاً از قیمت بالاتری نسبت به نوع دستی آن‌ها برخوردارند. دیگر عامل تفاوت قیمت این دستگاه، عرض چاپ در آن‌ها است. توجه داشته باشید که این نوع چاپگرها محدودیتی در طول چاپ ندارند و تنها تفاوت آن‌ها مربوط به عرض چاپ است. به‌طورکلی نوع دستی این دستگاه‌ها از 1 تا 5 سانتی‌متر قابلیت چاپ در عرض را دارند.

از دیگر عواملی که باعث تفاوت قیمت در انواع مختلف جت پرینترها می‌شوند، می‌توان به تعداد زبان‌های مورداستفاده، قابلیت چاپ لوگو یا بارکد، تعداد چاپ، امکانات مختلف مانند لرزش‌گیر دست، گارانتی، ذخیره‌سازی پیام و همچنین مقاوم بودن آن در برابر نوسانات برق اشاره کرد.

جت پرینتر یا Inkjet printer، یکی از دستگاه‌های کاربردی در صنایع مختلف دارویی، بهداشتی، غذایی، خودروسازی و… است که عملیات چاپ و درج اطلاعات محصول روی بسته‌بندی آن‌ها را انجام می‌دهد. این دستگاه دارای دو نوع اصلی دستی یا پرتابل و صنعتی بوده که در این مقاله به بررسی جامع آن‌ها پرداخته شد.

درصورتی‌که قصد خرید و یا آشنایی با انواع برندهای مختلف چاپگر صنعتی را دارید، می‌توانید با گروه صنعتی کارا ماشین در ارتباط باشید. تولید و عرضه انواع ماشین‌آلات صنعتی و ارائه مشاوره‌های لازم در خصوص خرید این محصولات، از جمله خدمات این مجموعه به شمار می‌روند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

فیلد های ستاره دار* الزامی می باشند.