هموژنایزر

هموژنایزر

فرایند مخلوط کردن انواع مواد با یکدیگر از گذشته‌های دور دارای کاربردهای زیادی بوده و همواره دستگاه‌ها و تجهیزات مختلفی برای این کار مورداستفاده قرار می‌گرفتند. یکی از انواع این تجهیزات که در واقع نوعی تجهیزات مدرن در این حوزه به شمار می‌آید دستگاه‌های هموژنایزر هستند. اصلی‌ترین کاربرد این تجهیزات همگن‌سازی مواد اولیه مختلف است که می‌توان از آنها هم برای مواد مایع و هم برای مواد جامد استفاده کرد. نحوه کار این دستگاه‌ها بسیار خاص است.

این دستگاه‌ها در واقع قادر هستند تا نمونه‌ها را از یک فضای باریک عبور داده و به‌این‌ترتیب عملیات همگن‌سازی را انجام دهند. در کنار فشار بالا برخی از نیروها نیز روی این روند تاثیرگذار هستند که از جمله آنها می‌توان به کاویتاسیون اشاره کرد. دستگاه بلندر یکی دیگر از دستگاه هایی است که برای مخلوط کردن مواد مختلف در حجم های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از این دستگاه‌ها برای همگن‌سازی می‌تواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم کمی بیشتر درباره این تجهیزات صحبت کرده و اطلاعات مفید و کاربردی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.

پس اگر شما هم علاقه‌مند به آشنایی بیشتر با این تجهیزات هستید مطالعه ادامه این مطلب می‌تواند برای شما مفید و کاربردی باشد.

دستگاه هموژنایزر آزمایشگاهی

آشنایی با دستگاه‌های هموژنایزر

هموژنایزر یک دستگاه بسیار کاربردی است که می‌تواند عملیات همگن‌سازی را برای محصولات مختلف انجام داده و در نهایت باعث تولید محصولی با کیفیت بالاتر می‌شود. یکی از مهم‌ترین اهداف استفاده از این محصولات برای کاهش اندازه ذرات مواد است. فرایند همگن‌سازی یک فرایند بسیار ارزشمند در صنایع مختلف است که این دستگاه‌ها قادر هستند آن را به بهترین شکل ممکن انجام دهند. دلایل زیادی برای محبوبیت بالای این محصولات وجود دارد که در ادامه هریک از آنها را بررسی خواهیم کرد.

یکی از دلایلی که باعث می‌شود تا امروزه به طور گسترده‌ای از این تجهیزات در محیط‌های آزمایشگاهی استفاده شود این است که آنها از پخش شدن آلودگی‌های مختلف در زمان همگن‌سازی به میزان زیادی جلوگیری می‌کنند. یک ویژگی کلیدی و بسیار مهم دیگر این محصولات این است که سروصدای کمتری را در مقایسه با سایر تجهیزات مشابهی که امروزه در بازار وجود دارند تولید کرده و همین عامل نیز باعث می‌شود تا استفاده از آنها برای شما ساده‌تر باشد.

امروزه این دستگاه‌ها در بسیاری از صنایع مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرند که در ادامه به معرفی هریک از این صنایع می‌پردازیم.

کاربردهای مهم هموژنایزر

آشنایی با کاربردهای هموژنایزر

امروزه صنایع مختلفی نیازمند استفاده از تجهیزات همگن‌سازی هستند و برای این کار نیز معمولا از دستگاه‌های هموژنایزر استفاده می‌کنند. یکی از مهم‌ترین این صنایع صنعت داروسازی است. محققانی که در محیط‌های آزمایشگاهی قصد تولید انواع داروها را دارند ابتدا باید در مقیاس‌های آزمایشگاهی محصولات خود را تولید کنند که برای این کار می‌توانند از تجهیزات homogenizer استفاده کنند.

شاید برای شما جالب باشد که بدانید امروزه از این تجهیزات برای تولید انواع داروها، واکسن‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها و … استفاده شده و از مزایای آنها نهایت بهره را می‌برند. صنعت تولید نوشابه یکی دیگر از صنایعی است که امروزه از دستگاه‌های homogenizer در آن استفاده می‌شود. به‌طورکلی می‌توان گفت در هر موردی که شما نیازمند آزمایش هستید و قصد دارید در محیط‌های آزمایشگاهی برخی از نمونه‌های مختلف را همگن کرده و سپس آنها را بررسی کنید می‌توانید از homogenizerها استفاده کنید.

از جمله این موارد می‌توان به علوم مرتبط با شیمی، خاک‌شناسی، دامپزشکی، بیوتکنولوژی، میکروبیولوژی، صنایع غذایی و حتی پزشکی قانونی اشاره کرد. پس باید بدانید که دستگاه‌های homogenizer از جمله تجهیزاتی هستند که امروزه در طیف گسترده‌ای از صنایع استفاده می‌شوند و نمی‌توان آنها را تنها به چند صنعت خاص محدود کرد.

انواع دستگاه‌های هموژنایزر

آشنایی با انواع تجهیزات هموژنایزر

دستگاه‌های هموژنایزر دارای انواع مختلفی هستند که هریک از آنها کاربردهای مخصوص به خود را دارند. Homogenizer پیستونی یکی از انواع این تجهیزات است که دارای طول عمر بسیار بالایی است. در این تجهیزات برای ایجاد فشار موردنیاز از بلوک‌های پمپی استفاده می‌شود که نقش پیستون را ایفا می‌کنند. این فرایند می‌تواند حتی فشاری بیش از فشار موردنیاز برای عملیات همگن‌سازی را نیز تولید کند.

دستگاه‌های Rotor Stator Homogenizer در واقع دستگاه‌هایی مکانیکی هستند که می‌توانند امکان پردازش انواع نمونه‌ها با سرعتی بسیار بالا را برای شما فراهم کنند. آنها به شکلی طراحی شده‌اند که در شرایط سخت بتوانند کارآمد بوده و به‌صورت یکنواخت عملکرد مورد انتظار را به شما ارائه دهند.

نوع دیگری از دستگاه‌های Homogenizer دستگاه‌های Wet Milling هستند که از نظر کارآمدی عملکرد بهتری را در تولید نانوذرات از خود نشان می‌دهند. البته باید دقت داشته باشید که قیمت این محصولات در مقایسه با دو نوع Homogenizer دیگر که معرفی کردیم بالاتر است و شما باید هزینه بیشتری را برای خرید و استفاده از آنها بپردازید. این محصولات می‌توانند برای دستیابی به‌اندازه ذرات بسیار کوچک‌تر گزینه مناسبی باشند و عملکرد بهتری را به شما ارائه دهند.

اجزا و عملکرد هموژنایزر

آشنایی با اجزا و عملکرد هموژنایزر

یکی از ویژگی‌های کلیدی و بسیار مهم هموژنایزر این است که آنها دارای ساختار ساده‌ای هستند. این دستگاه‌ها از سه بخش بدنه اصلی، ظرف مخصوص نمونه و گوی‌های فلزی مخصوص برای ایجاد فشار و ترکیب کردن مواد ساخته شده‌اند. دقت داشته باشید که این گوی‌های فلزی در واقع برای خردکردن ذرات مختلفی که در داخل ظرف نمونه قرار می‌گیرد استفاده می‌شوند. حال شما می‌توانید با استفاده از دکمه‌های تنظیماتی که روی این تجهیزات قرار دارد میزان نوسان آنها را به طور دقیق مشخص کنید.

زمانی که این کار را انجام دادیم ظرف نمونه شروع به حرکت می‌کند و نمونه‌ای که شما داخل آن قرار داده‌اید نیز به‌این‌ترتیب خرد شده و به ذرات ریزتری تبدیل خواهد شد. نکته بسیار جالب‌تری که باید دراین‌خصوص بدانید این است که این دستگاه برای ذرات مایع نیز تقریبا عملکرد مشابهی را به شما ارائه می‌دهد. تنها تفاوتی که در اینجا وجود دارد این است که در نمونه‌های اولیه مایع این حرکت ظرف نمونه باعث می‌شود تا فاز غیر قابل امتزاج مایع ریزتر شود.

دستگاه‌های هموژنایزر یکی از رایج‌ترین و کاربردی‌ترین تجهیزاتی هستند که امروزه در صنایع مختلف برای همگن‌سازی نمونه‌های اولیه مورداستفاده قرار گرفته و دارای کاربردهای زیادی هستند. این تجهیزات ویژگی‌های زیادی دارند که از جمله آنها می‌توان به تولید سروصدای کمتر، سرعت بالا در عملیات همگن‌سازی، قیمت مناسب، عملکرد دقیق و قابل تنظیم و … اشاره کرد. اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که قصد خرید انواع این دستگاه‌ها را دارید می‌توانید با کارشناسان ما در کارا ماشین تماس بگیرید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

فیلد های ستاره دار* الزامی می باشند.